fbpx
loader image

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές καταγραφής θερμίδων.

Η καταγραφή των θερμίδων αποτελεί ίσως την καλύτερη πρακτική για κάποιον ο οποίος ακολουθεί ένα πρόγραμμα διατροφής και θέλει να γνωρίζει ακριβώς την ενέργεια που προσλαμβάνει ώστε να διατηρεί το ενεργειακό του ισοζύγιο σταθερό. Σίγουρα το να γράφεις συνεχώς το τι τρως σε ένα χαρτί είναι λίγο κουραστικό. Ωστόσο η διαδικασία πλέον έχει γίνει πολύ ευκολότερη αφού μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου τηλέφωνο. Με τη βοήθεια εφαρμογών που σου δίνουν πρόσβαση σε μεγάλες βάσεις δεδομένων μπορείς να καταχωρείς οποιοδήποτε τρόφιμο καταναλώνεις.  

Ας δούμε λοιπόν τις καλύτερες εφαρμογές καταγραφής θερμίδων και ποιες είναι οι λειτουργίες που προσφέρουν. 

1.MyFitnessPal

Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο είδος της, με ίσως τη μεγαλύτερη λίστα τροφίμων. Μέσω του ημερολογίου που διαθέτει μπορείς να γνωρίζεις τις θερμίδες που σου υπολείπονται μέχρι τον ημερήσιο στόχο σου. Το blog του σε ενημερώνει διαρκώς για θέματα διατροφής, γυμναστικής και ιδιαίτερες συνταγές. 

Δίνεται ακόμα η δυνατότητα να προσθέσεις στη βάση δεδομένων δικά σου τρόφιμα ή συνταγές υπολογίζοντας συγχρόνως τις θερμίδες τους. Ο σαρωτής barcodes είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να εισάγεις τη διατροφική ετικέτα όποιου τροφίμου επιθυμείς γρήγορα και εύκολα. 

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν. Ωστόσο εάν επιθυμείς να έχεις και κάποιες επιπλέον λειτουργίες μπορείς να τις αποκτήσεις με 49,99 ευρώ/ χρόνο. 

2.YAZIO

Μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι διατίθεται στα ελληνικά. Μέσω του YAZIO έχεις μία σύνοψη του τι έφαγες, τι έκαψες αλλά και των μακροθρεπτικών συστατικών σου μέσα στη μέρα. Συνδέοντας το smartwatch σου καταγράφει αυτόματα τα βήματά σου, υπολογίζοντας συγχρόνως και τις θερμίδες που καις. Το “Εργαλείο παρακολούθησης νερού” σου δίνει μια εικόνα του πόσο νερό πίνεις ώστε να μένεις συνεχώς ενυδατωμένος.

Με μία συνδρομή των 5 ευρώ/ μήνα μπορείς να ξεκλειδώσεις όλες τις λειτουργίες μεταξύ των οποίων είναι θερμιδομετρημένες συνταγές, ένα ημερολόγιο καταγραφής των συναισθημάτων σου και της διάθεσής σου καθώς και πιο λεπτομερή ανάλυση των θρεπτικών σου συστατικών. 

3.Lose It!

Στα ίδια πλαίσια με τις προηγούμενες εφαρμογές το Lose it! σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα των ημερήσιων θερμίδων που προσλαμβάνεις. Μέσα από ένα, φιλικό προς τον χρήστη, περιβάλλον επιτρέπει την καταγραφή των γευμάτων σου, του βάρους σου και της σωματικής σου άσκησης. 

Αν σου αρέσει να ανήκεις σε μία ομάδα ανθρώπων με παρόμοιους στόχους τότε αυτή η εφαρμογή θα σε βοηθήσει, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να μπαίνεις σε γκρουπ και να μοιράζεσαι τα επιτεύγματά σου ή να παρακολουθείς τις προσπάθειες άλλων ατόμων.

Σε περίπτωση που μπορείς να διαθέσεις 39,99 ευρώ/ χρόνο το Lose It! σου προσφέρει μία πιο σφαιρική προσέγγιση για ένα υγιεινό Lifestyle! Η premium έκδοση έχει μία μεγάλη γκάμα στοχοθεσίας που περιλαμβάνει το ποσοστό λίπους, τη πρόσληψη νερού, τη σωματική άσκηση, τις ώρες ύπνου αλλά και την αρτηριακή πίεση ή τη γλυκόζη αίματος.

Εφαρμογές καταγραφής θερμίδων

4.FatSecret

Μία, εύκολη στη χρήση, εφαρμογή με σχεδόν όλες τις λειτουργίες που αναφέρθηκαν παραπάνω. 

Η καταγραφή των θερμίδων, της σωματικής άσκησης, του σωματικού βάρους αλλά και εβδομαδιαίες αναφορές της προόδου σου  προσφέρονται από το FatSecret εντελώς δωρεάν. 

5.Noom

Τέλος, μέσα από την υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών, το Noom υπόσχεται απώλεια βάρους που θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό. Η καταγραφή των θερμίδων δεν είναι η μόνη λειτουργία που σου προσφέρει.


Αφού συμπληρώσεις ένα εκτενές ερωτηματολόγιο σχετικά με τα χαρακτηριστικά σου, τις διατροφικές σου συνήθειες, την σωματική σου δραστηριότητα κλπ, σου σχεδιάζει ένα πρόγραμμα διατροφής ενώ ακόμα σου προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές από μία μεγάλη ομάδα ειδικών. Ωστόσο η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχεται μόνο με μία συνδρομή των 50 ευρώ/ μήνα!  

Συμπερασματικά 

Οι εφαρμογές αυτές είναι αρκετά βοηθητικές για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος, καθώς του επιτρέπουν να έχει τον έλεγχο του τι και πόσο φαγητό καταναλώνει ημερησίως.
Ωστόσο η συνεχής ενασχόληση με την καταγραφή των θερμίδων φαίνεται να εξουθενώνει το άτομο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Καλό θα είναι να χρησιμοποιεί κανείς αυτές τις εφαρμογές πιο περιστασιακά, ώστε να ελέγχει μια στο τόσο αν είναι εντός του στόχου, κι όχι σε καθημερινή βάση. 

Σαφώς μπορεί να επωφεληθεί κανείς και από άλλες λειτουργίες όπως είναι η καταγραφή του νερού που πίνει ή της σωματικής του δραστηριότητας. 

Αν θέλεις να σε βοηθήσω διατροφικά τότε μπορείς να ρίξεις μία ματιά στα πλάνα διατροφής ή να επικοινωνήσεις μαζί μου

Leave a comment

To share your experiences & also leave your comments